Termal Kamera Nedir? 17EKİ
Termal Kamera Nedir?

Termal Kamera Nedir?

Elektromanyetik ışınlar gibi bazı enerjileri gösteren bir cihaz olan termal kameralar görüntüleme uygulamalarında pratik bir şekilde kullanılmaktadır. Kızılötesi görüntüleme özelliğine sahip olan bu kameralar elektromanyetik ışınımı tespit ederek birçok alanda kullanılabilmektedir. Özellikle sıcak cisimlerin görüntülenmesinde kullanılmakla birlikte, su kaçağı tespiti de bu kameralara aracığıyla yapılmaktadır. Sıcak su tespitini pratik bir şekilde tespit eden termal kameralar sayesinde su kaçağı diğer yardımcı cihazlar sayesinde onarılabilir.

Termal Kamera Nasıl Kullanılır?

Bizim gözlerimiz elektromanyetik ışınları görebilmemize rağmen bu ışının birçok işlevini görebilme ve algılayabilme yetisine sahip değiliz. Elektromanyetik ışınlar dışındaki ışınları gözümüzle göremeyiz, bunları görebilmek için ise bazı cihazlara ihtiyaç duyarız. Termal kameralar kızılötesi ışınımları tespit ederek uygulamaları gerçekleştirmektedir. Termal kameralar elektrik tesisatı, su tesisatı, kazanlar ve buhar tesisatlarında meydana gelen ve gözle görülemeyecek olan sorunların tespitini oldukça kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Termal kameraların kullanımı son derece basittir ve kullanma bilgisine sahip olan herkes tarafından kullanılabilir. Görmek istenilen alanın dış yüzeyinden görüntüleme yapılabilmekte ve alandaki sorunun tespitini sağlamaktadır.

Bina Termografisi

Bina Üzerinde Termal Kamera Testi

Elektro Termografi

Termal Kamera Test

Endüstriyel Termografi

Araç Üzerinde Termal Kamera Testi

Termal Kamera Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Termal kameranın kullanıldığı alana göre dikkat edilmesi gereken noktalar da değişiklik göstermektedir. Kullanacak olan kişi termal kameranın nasıl kullanılması gerektiği net bir şekilde öğrenmelidir. Termal kamera ekranında beliren gösterge ve renklerin ne anlama geldiği ve neyi gösterdiği de ilk olarak bilinmelidir. Bazen çok küçük olduğu ve aciliyet gerektirmediği düşünülen sorunlar termal kamera ile tespit edildiğinde daha büyük olduğu ve müdahale gerektirdiği anlaşılır. Bu sebeple cihaz kullanılırken sorunun ne olduğunun saptanabilmesi oldukça önemlidir.

Termal kameralar son zamanlarda sıklıkla kullanılmaya başlamıştır ve gelişen teknoloji ile birlikte her geçen gün daha fazla kullanılmaktadır. Özellikle mühendislik uygulamalarında sık sık kullanılan termal kameralar renkli bir ekran aracılığıyla işlemleri gerçekleştirmektedir. Elektrik kaçağı, su kaçağı ve daha birçok unsurun tespitinde kullanılabilen termal kameralar gelişen teknoloji ile birlikte yeni model ve özelliklerle karşımıza çıkmaktadır.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.