Depo Nemi Kurutma 17EKİ
Depo Nemi Kurutma

Depo Nemi Nasıl Kurutulur?

Depo nemi kurutma işleminde öncelikli olarak deponun sürekli hava almasının sağlanması gerekir. Nem yapıcı durumların ortadan kaldırılması gereken depolarda daha sonra depo nemi kurutucu cihazlar kullanmak o depoda bulunan ürünün kalitesini koruması ve bozulmaması için şarttır.

Depo Nem Kurutucuları Ürünlerin Bozulmasını Engelliyor

Özellikle gıda ürünlerinin saklandığı depoların nem dengesinin korunması önemlidir. Gıda maddeleri aldıkları nem gibi dış etkenlerle çabuk bozulabilen ürünler olduğu için koruma altına alındıkları ortamın nemden arındırılmış olması gerekir.

Çoğunlukla depolarda uygulanan sık sık havalandırma yöntemleri ne yazık ki çoğu zaman etkili olmuyor ve ürün kaybı yaşanıyor. İşte bu kayıpların yaşanmaması için geliştirilen depo nemi kurutma cihazları kuruldukları ortamdaki olumsuz nem oranını aşağı seviyeye çekiyor hatta yok ediyor.

Nem depolama işlemleri sırasında sadece gıda ürünleri için tehlike oluşturmuyor. Tekstil ürünlerinden tutunda ahşap ürünler, elektronik cihazlardan petrol ürünlerine kadar birçok ürün nem ile karşı karşıya kaldığında bozulma gösteriyor.

Özellikle üretim yapan şirketlerin depolarında bulunan bu gizli düşmanla mücadele için tercih ettikleri en etkili yöntem her zaman depo nemi kurutucu cihazlarını devreye sokmaktan geçiyor.

Açık ve Kapalı Depolara Uygun Depo Nem Kurutucular

Depoların kurutma işlemleri depolar boş iken yapılan işlemler olmanın dışında ürünlerin içeride bulunması sırasında da gerçekleştirilen bir kullanım özelliğine sahiptir.

Ürünün gelmesi için hali hazırda tutulan deponun zemininde tutunda raflarına kadar nem oluşumuna sebebiyet verecek her ıslaklık ve ortam bu kurutucular ile ortadan kaldırılırken, ürün dolu depolarda da kullanılabilen depo nem kurutucu zamanla depo içinde oluşan terlemeden kaynaklanan nemi yok edip ürünün sağlıklı bir şekilde muhafazasını sağlıyor.

Öte yandan kapalı depolarda olduğu gibi açık depolarda da nem oluşmaması için derecesi yüksek fonksiyonel nem kurutucular da kullanılıyor.

Her iş sektöründe kullanılması gereken ve ürünlerin muhafazasını kolaylaştıran depo nem kurutma cihazları, ürünlerin bozulmasında önemli etken olan nemi ortadan kaldırılması yönünde çalışır. Kurulduğu ortamdaki nemi yok eden ve bakteri oluşumunu önleyen cihaz, gıda saklanan depolardan tutunda, elektronik cihaz, hatta benzin depolarında bile kullanılması şart ürünlerden biridir

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.