Alçı Nemi Kurutma 17EKİ
Alçı Nemi Kurutma

Nem Kurutma Nedir?

Nem kurutma işlemi alçının içinde bulunan nemlerin genelde üfleme gücü yüksek makineler ile kurutulmasıdır. Alçı nemi kurutma işleminde eskiden olduğu gibi geleneksel yöntemler ile kurutma yapmak oluşabilecek sorunların tam anlamıyla yok olmamasına neden olmaktadır. günümüzde geleneksel yöntemlerden ziyade alçı kurutmada tam verim alınan modern alçı nemi kurutma yöntemleri esas alınmaktadır.

Alçı Nem Kurutma Nasıl Yapılır?

Alçı nem kurutma işlemi için alçı tamamlandıktan sonra beklenmeden bu işlemlere başlanması gerekmektedir. Mümkün olan kısa sürede alçı kurutularak sağlamlaştırılmalıdır. Sadece ilk yapım aşamasında değil daha sonraki aşamalarda da alçı kurutma işlemi sürekli yapılmalıdır. Alçı kurutma işlemi kısa sürede yapılan ve üfleme gücü yüksek modern makineler ile gerçekleşen işlemlerdendir. Alçı kurutma makinesi ile yapılan kurutma işlemi alçılı bölgeye bu makinen tutulması ile gerçekleşmektedir.

Alçı Nem Kurutmanın Önemi

Alçı nem ya da suya karşı dayanıklı olmayan bir maddedir. Bu bakımdan ilk yapıldığında bir alçının hemen kısa sürede kurutularak sağlamlaştırılması gerekmektedir. Kısa sürede kurutulan ve sağlamlaştırılan alçılı bölge daha sonraki aşamalarda ufak bir nem temasında ya da su temasında dağılabilir. Suya karşı dayanıksız yapısı itibariyle alçı kısa sürede şekil olarak bozulabilecek yapıda bir maddedir. Bu bakımdan alçılı bir bölgenin nemli olmasında şüphelendiğinde dahi hemen nem alma işlemi yapılmalıdır.

Alçıya uygulanan nem alma cihazı işlemleri kısa sürede alçının kurumasını sağlayacaktır. Ayrıca bu cihaz sayesinde alçıda oluşmaya başlayan şekil bozuklukları da aynı hız ile düzelecektir. Son olarak bu cihaz ile uygulanan işlemler donrasında nemli alçının renginde olan değişimde alçının doğal rengini almasını sağlayacaktır.

Nem duvar ya da alçı gibi bölümlerin çürümesine neden olan en önemli etkenlerden birisidir. Özellikle yapımı tamamlanan alçıdan sonra alçının neminin kurutulması alçının uzun süre kullanılması açısından son derece önemlidir. Alçı neminin kurutulmaması bir müddet sonra yeni de olsa yavaş yavaş alçının sorunlar çıkarmasına neden olmaktadır. bu bakımdan yeni alçıları kurutmak hem sağlığınız hem de kullanım açısından önem arz etmektedir.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.