Şap Kurutma Cihazı 17EKİ
Şap Kurutma Cihazı

Şap Kurutma Cihazı

Yeni nesil şap kurutma cihazları sahip olduğu yüksek teknoloji sayesinde nemli şapı kısa sürede kurutabilmektedir. Aynı zamanda şapın derinliklerine de nüfuz ederek çalışmanın uzun vadede de verimliliğini sağlamakta, nemi tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Kurutma işlemi şap uygulanan yüzeylerde daha sonra ilave edilecek işlemlerde kullanılacak malzemelerin çok daha uzun süre dayanıklılığını sağlamakta ve işlemlerin sağlamlığını garanti etmektedir.

Nasıl Yapılır?

Nemli şap kurutma işleminin sağlıksız bir şekilde yapılmış olduğu ortamlarda, şapın nemi engelleyici fonksiyonu kaybolup, tam tersine nem üreten bir yapıya dönüşmesine sebep olur. Şap üzerinde bulunan nem kontrollü ve hızlı bir şekilde ortamdan uzaklaştırılmalıdır.Bu sorun ,ancak ileri teknoloji içeren şap kurutma cihazlarıyla çözüme ulaştırılmaktadır.Klima stili bir çalışma sistemi içeren bu cihazlar,sıcak havayı istenilirse 24 saat boyunca hiç durmadan ortama vermekte ve kurumayı sağlamaktadır.

Şap kurutma işlemi şap atma işleminin hemen zaman kaybetmeden uygulanmalıdır. İşlem şapın atıldığı ilk noktadan başlar ve son atıldığı noktada bitecek şekilde gerçekleştirilir. Kurutulacak olan alan eğer küçük bir alan ise, cihaz alanın tamamına eşit nüfuz edecek şekilde konumlandırılır ve sonuç alınır. Hemen hemen her inşaatta kullanılan yaygın bir sistemdir.

Şap kurutma sistemi aynı zamanda üzerinde çalışılması son derece kolaylaşmış pürüzsüz bir yüzey elde edilmesini sağlar. Bu işlem basketbol, voleybol gibi spor alanlarının hazırlanmasında ve altyapısında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Şap nemini kurutma aletleri, kurutma cihazının nemi yoğunlaştırıp suya dönüştürme prensibi ile çalışmaktadır. Yoğunlaştırılan nem, cihazın kendi haznesinde depolanarak hapsedilir ya da tahliye özelliği sayesinde dışarı atılır. Bu cihazların üstün üfleme gücü, ortamda olması gereken nem dengesini 'higrostat' özelliği sayesinde belirleyebilmekte ve üst düzey verim sağlamaktadır.

Ayrıca şap kurutma işlemi yapılan binaların teslim süreleri kısaldığından, zaman kaybının önüne geçilmektedir.

Sağlık için son derece zararlı olan nem, ortamdan uzaklaştırıldığında oluşabilecek riskler ortadan kalkmaktadır. Şap kurutma işlemi,binalarda nemden oluşabilecek malzeme kaybının önüne geçerek ekstra maliyet riskini de sıfıra indirmektedir.

İnşaatlarda şap sonrası nemini kurutmak için birçok cihaz ve yöntem kullanılmaktaydı. Ancak bu cihaz ve yöntemler ilkel yapıda olduğu için istenilen verim alınamamaktaydı.Bu tarz çalışmalarda direkt güneş ışığı almayan yüzeylerde kuruma problemleri yaşanmaktaydı.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.