Kırmadan Su Kaçağı Bulma 17EKİ
Kırmadan Su Kaçağı Bulma

Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Su kaçağını bulmak için artık eski geleneksel yöntemler kullanılmamaktadır. Geliştirilen bazı cihazlarla yapıya hasar vermeden su kaçağı tespit edilmektedir. Cihazla su kaçağı bulmak oldukça kolaydır. Su kaçağı tespiti yapan cihazlar, suyun yerini tespit ederek gerekli önlemleri almayı sağlamaktadır.

Nem Ölçer: Sıvı teması olan yerin 3 cm derinliğindeki nem seviyesini ölçer. Su kaçağının yerinin tespitinde önemli bir yeri vardır.

Dinleme Cihazı: Sıcak su ve soğuk su şebeke tesisatlarının meydana getirdiği su kaçağının tespitini yapan, en çok kullanılan su kaçağı tespit cihazlarından biridir.

Termal Kamera: Genellikle sıcak su borularındaki su kaçağının tespitinde kullanılır. Bu cihazla sızıntı yapan su borularının yeri tespit edilir.

Pis Su Kamerası: Pis su giderlerinde oluşan kaçağın tespitinde kullanılır.

Su Kaçağını Bulmanın Önemi

Su kaçağını bulmak insanların yaşadığı bütün ortamlar için önemlidir. Su kaçağı bir binanın sağlıklı bir şekilde kullanılmasını engelleyen büyük faktörlerden biridir ve insan sağlığına zarar vermektedir. Su kaçağı oluşturduğu nem ile ilk olarak binanın rutubetli olmasına neden olur. Zamanında tespit edilip önlenmezse binanın hasar görüp yıkılmasına bile yol açabilir. Su kaçağı tespiti hem bina için, hem de o binada yaşayan insanların sağlığı için fazlasıyla önem taşımaktadır.

Su Kaçağında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dikkat edilmesi gereken ilk nokta tespit için kullanılan cihazdır. Su tespitinde kullanılan cihazın modern ve pratik bir kullanıma sahip olması tespitin çok daha iyi bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Eski yöntemlerle yapılan su kaçağı tespitinde sızıntı yapan su sesinin duyulması için hem zaman kaybı yaşanıyordu, hem de tespiti yapabilmek için binanın belli bölgelerine hasar verilebiliyordu. Modern yöntemlerle su kaçağı tespit etmek binaya verilen hasarın çok az seviyede olmasını sağlamaktadır.

Su kaçağı yaşanılan her türlü ortama zarar vere bir sorundur. Binanın sağlıklı kullanımı için büyük bir engel olan su kaçağını bulmak artık eskisi kadar zor işlemler gerektirmemektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte geliştirilen yöntemlerle su kaçağı artık çok daha pratik bir şekilde tespit edilmekte ve giderilmektedir.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.