Halı Kurutma Cihazı 17EKİ
Halı Kurutma Cihazı

Halı Kurutmanın Önemi

İyi temizlenmiş bir halının uzun süre temiz kalması ve üzerine bastığımız zaman, ayaklarımız da nemli veya ıslak bir his bırakmaması için iyi bir şekilde kurutulması gerekir. İyi kurumayan bir halı zemininizde bazı bozukluklar (parkelerin kabarması ,küflenmesi gibi) ve evinizde rutubet kokusu benzeri kötü kokular oluşmasına yol açabilir.

Halı Kurutma Yöntemleri

1.Balkona Asarak Kurutma

Halı kurutma yöntemleri arasında en bilindik olanı balkona asarak halı kurutmadır. Bunun için halınızın genişliğine uygun bir balona ihtiyaç vardır. Yıkadığımız veya ıslanan halımızı, balkonumuzun trabzanlarına yarısını aşağı doğru sarkıtmak suretiyle asabiliriz. Halımızı astıktan sonra kaymaması , uçmaması ve aşağıya düşmemesi için üzerine ağır ve halıyı dengede tutacak bir cisim koymalıyız. Bu cisimlere örnek olarak, sandalyeler ve tabureler verilebilir.

2.Saç Kurutma Makinesiyle Kurutma

Bu yöntem tümüyle yıkanmış bir halıdan çok lokal olarak kirlenip, daha sonra silinerek temizlenmiş bir halı için pratik olabilir. Kirlenen bölgeyi nemli ve deterjanlı bir bezle sildikten sonra hızlıca kurumasını istiyorsak , saç kurutma makinemizi ıslak bölgeye birkaç dakika tutmamız yeterli olacaktır.

3.Havalandırma Yöntemiyle Kurutma

Bu yöntem yeterince kurumayan , nemli halılar için uygulanabilir. Halıyı yere serdikten sonra pencereleri açıp kurumasını beklememiz yeterli…

4. Çamaşır Askısında Halı Kurutma

Bildiğiniz gibi piyasada ; bir çok boyda ,çeşitte ve ağırlıkta halı mevcut. Boyutları daha ufak ve pek ağır olamayan halılarınızı çamaşır kurutmak için kullandığınız, çamaşırlığın üzerine asarak veya sererek rahatlıkla kurutabilirsiniz.

5.Halı Kurutma Makineleri

Kullanımı evler de henüz çok yaygın olmamakla beraber halıları kurutmak için özel olarak üretilmiş makineler de var. Bu makineler görüntü olarak bir elektrikli süpürgeyi andırmakla birlikte kısa sürede halınızı kurutmanızı sağlayacaktır.

Halılar; konfor, ısı ve görüntü açısından bir evin vazgeçilmezlerindendir. İçerisinde hiç halı bulunmayan ev yok denecek kadar azdır. Bulundukları ortama sıcak bir görüntü ve derinlik katan halıların, hijyen ve temizlik açısından düzenli bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Temizlediğiniz halıları kurutmak için ise çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.