Tavan Kurutma 17EKİ
Tavan Kurutma

Apartman dairesinde yaşıyorsanız ve tavanınızda nemlilik sorunu varsa, yapmanız gereken ilk iş üst katınızda oturmakta olan birisi var ise onun evine gidip onun tabanını kontrol etmelisiniz. Eğer bir şekilde üst komşunuzun tabanında bir su birikimi, su baskını ve ıslaklık bulunmaktaysa bu ıslaklığın bulunduğu oda ile sizin sorun yaşadığınız oda aynı konumda ise binanın tavanı inşaat sırasında çok sağlıklı malzemeden yapılmamıştır. Bu tarz bir nemlenme sorunu ile karşı karşıya kaldığınızda yapacağınız ilk iş; nemlenmeye sebep olan sorunu çözmek olacaktır.

Tavan Kurutma Nedir?

Tavan nemi kurutma işlemi ise, daha çok binanın yapımı tamamlandıktan sonra iç ve dış etkenlerin sebebiyle tavanınızın nemlenmesi ve deformasyonlar oluşması ile birlikte müdahale edilmediği takdirde kullanılamayacak duruma gelmesini engellemek için uygulanan bir işlemdir. Özellikle apartman dairelerinde yaşanabilecek nem alma sorununa karşı inşaat zamanında önlem almak için yapılması gereken başlıca işler arasında nem kurutma işlemi yer almaktadır. Tavanda nemlenme sorunu özellikle apartman dairelerinde görüldüğünde istenmeyen olaylar ile karşılaşılmasına sebep olabilmektedir.

Tavan Kurutma Cihazları

Tavan kurutma cihazı iki işleminde yapılmasını sağlayan ve nemi ortamdan uzaklaştırmaya yarayan bir cihazdır. Bu cihaz sayesinde tavanda nem oranı dengelenmiş ve fazla olan nemin tavandan uzaklaştırılmasını ve tavanın eski haline gelmesini sağlamaktadır. Tavan kurutma işlemi kurutma cihazı sayesinde alanın büyüklüğüne ve eski yöntemlere göre çok daha kısa bir sürede kontrollü ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Tavan kurutma gerek bina yapımında gerekse de bina yapımının sonrasında son derece ciddiyetle ve kontrollü bir şekilde yapılması gereken bir kurutma işlemidir. Bu ilerleyen dönemlerde sorun yaşamamak adına kurutma işlemini bir kurutma cihazı ile yapmak gerekmektedir.

Tavan Kurutmanın Önemi

Kurutma cihazı ile kurutulan tavan, uygulanacak olan yalıtım malzemesinin işlevini de daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini ve uzun yıllar boyunca sorun çıkarmamasını ve nemlenmesini önleyecektir. Tavan kurutma işlemi evinizde sorunsuz yaşamanızı sağladığı için çok önemlidir.

Özellikle apartman dairelerinde yaşanabilecek nem alma sorunu engellemek ortadan kaldırmak için inşaat zamanında önlem almak için yapılması gereken nem kurutma işlemlerinin başında tavan kurutma yer almaktadır.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.