Epoksi Kurutma 17EKİ
Epoksi Kurutma

Epoksi Kurutma Cihazı

Zemin kaplama malzemeleri dendiğinde ilk akla gelen isimlerden olan epoksi, inşaat başta olmak üzerinde sanayinin pek çok kolunda tercih ediliyor. Diğer zemin kaplama malzemeleri ile kıyaslandığında çok daha dayanıklı olan malzeme, doğru uygulandığında ve kurutma aşamalarına dikkat edildiğinde uzun yıllar zemin kaplaması olarak kullanılabiliyor.

Epoksi zemin kaplamaları, hoş bir görsellik sağlaması dışında pek çok avantaja da sahiptir. Örnek vermek gerekirse temizliği çok zahmetsizdir. Ayrıca epoksi zeminler antibakteriyel özelliğe de sahiptir. İstenilen renk ve desende üretilebilme şansı da vardır.

Epoksi Nasıl Kurutulur?

Epoksi uygulaması öncesi ve sonrasında zemin nem değerlerine dikkat edilmediğinde epoksi bozulma problemleri ile karı karşıya kalınabiliyor. Epoksi uygulaması yapmadan evvel zemin kurutma işlemini titizlikle yerine getirme gerekiyor. Nemli zemin üzerinde epoksi işlemi uygulandığında epoksi zemine yerleşmeyecek, kullanılan malzeme bu nedenle boşa gidecektir. İstenilen değere kadar nem alma işlemi uygulanan zeminde epoksi çok daha iyi bir şekilde tutunacaktır.

Malzeme uygulandıktan sonra epoksi kurutma cihazı kullanarak epoksiyi zahmetsiz bir şekilde kurutabilirsiniz. Yüksek ısıda çalıştırılan kurutma cihazları zemin uygulamasına büyük ölçüde zarar verecektir. Bu nedenle doğru makine seçimi son derece önemlidir. Makine seçiminin yanı sıra makineyi doğru ayarda ve doğru şekilde kullanma en iyi sonuçları almanıza da yardımcı olacaktır.

Zemin kaplaması olarak epoksi kullanımı genelde kapalı otopark ve spor salonlarında tercih ediliyor. Ayrıca bazı kurumsal ve geniş çaplı mutfaklarda da kullanımına rastlanmaktadır. Sağlam zemin kaplamasının yanı sıra pürüzsüz yüzey elde etmenin önemli olduğu uygulamalar genelde güneş görmeyen alanlara yapıldığı için kuruma problemleri le karşılaşabiliyor. Kurutma yapılacak alan ne kadar büyük olursa olsun epoksi kurutma cihazları kısa süre içerisinde etkili bir şekilde kurutabiliyor. Bu nedenle özellikle geniş çaplı yüzeylerde epoksi kurutma cihazlarının kullanımı zaman kaybının da önüne geçmektedir.

 

Bir yüzey kaplama ürünü olan epoksi; boya ve sıva uygulamalarına kıyasla çok daha hızlı sürede kurutulması gereken bir malzemedir. Epoksi kurutma işlemi, herhangi bir problemle karşılaşmamak adına epoksi uygulama işleminin vakit kaybetmeden hemen ardından yapılmalı.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.