Pleksiglas-Kapalı Alanlarda Kullanılan Bölme ve Plastik Koruyucular Corona’ya Karşı Etkili Mi? 21EKİ
Pleksiglas-Kapalı Alanlarda Kullanılan Bölme ve Plastik Koruyucular Corona’ya Karşı Etkili Mi?

Korona virüs dünyayı etkisi altına aldığından beri sinsi bir düşman olarak bulaşıcılık göstermeye devam ediyor. Virüs son derece etkili olduğu için güvenilir çözümlerin alınmasını da zorunlu kılıyor. Durum böyle olunca özellikle kapalı alanlarda ekstra önlemler almak adına pek çok farklı uygulama getirilmiştir. Bunlardan biri olan koruyucu cam ve bölmeler aslında düşünüldüğü kadar etkili değil.

 Ortamda bulunan kişilerden çıkan ve gözle görünmeyen sıvı partikülleri korona virüsü taşıyabiliyor. Bu partiküller son derece hafif oldukları için kapalı bir ortamda tam olarak çökmeleri dakikalar boyunca sürebiliyor. Bu süreçte farklı hava akımları ile sürüklenerek başka bir kişinin nefes aldığı bölgeye gelmesi ve solunum yolundan içeri girmesi son derece kolay hale geliyor.

Benzer Uygulamalar Şirketlerde de Uygulanıyor

Kapalı alanlarda virüsten korunmak için kullanılan camlar iki kişinin karşılıklı iletişim kurmasına imkan veriyor ancak burada dikkate alınması gereken en önemli konu virüsün bu şekilde hava içinde aktarılarak camın açık olduğu bölgelerden de diğer tarafa geçebiliyor olması.

Eczaneler, hastaneler, okullar, marketler, oteller başta olmak üzere çok farklı mekanlarda kullanılan bu yöntem giderek daha da yaygın bir hal alıyor. Bu gibi mekanlarda bahsedilen bölmelerden virüsü tamamen koruması ve engellemesi beklense de bu durum normalde mantıklı değildir.

Birçok firma işlerine hızla geri dönebilmek için benzeri cam uygulamalarına güvense de bu durum sadece az güvenilir ve kısa vadeli bir çözüm olarak değerlendirilebilir. Bir işletmenin koronavirüs önlemlerini tam anlamıyla alması ve güvenilir çözümler bulması için daha kalıcı yöntemlere yönelmek gerekir.

Maske Kullanımı Virüsü Bir Noktaya Kadar Önler

Kapalı alanda çalışan pek çok firma ve işyerinde koruyucu maskelerinin takılması zorunlu. Ancak koruyucu maskeler tek başına yeterli bir önlem değil. Bu maskeler ister tek kullanımlık cerrahi maske olsun ister özel dikim maske olsun günümüzde korana virüsün hiçbir şekilde geçemeyeceği bir maske tipi piyasada satılmıyor. Durum böyle olunca insanların bir araya geldikleri ortamlarda maske önlemi ve sosyal mesafe kuralına ek olarak havanın filtrelenmesi en mantıklı ve garanti çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun dışında koronavirüsten korunmak için yapılması gereken tek şey ağız ve burun bölgelerinin kapatılması değildir. Virüs bu bölgelere benzer olarak gözlere de ciddi şekilde saldırmaktadır. Göz bölgesine bulaşan virüs gözyaşı kanalları aracılığıyla burun ve ağız ile bağlantı kuran geniz bölümüne aktarılır. Bu nedenle kişinin içinde bulunduğu ve soluduğu havanın sürekli olarak ve kaliteli bir şekilde filtrelenmesi çok önemlidir.

Duvar ve Bölmeler Kişiyi Havada Taşınan Partiküllerden Korumaz

Kapalı mekanlarda ve iş yerlerinde kullanılan bölmeler ya da ağız burun maskeleri direkt olarak tükürük ile bulaşacak koronavirüsten önemli ölçüde kişiyi korusa da oradan da asılı duran ya da hava akımları ile taşınan koronavirüsten sizi koruyamaz. Bu durum için alınması gereken en önemli tedbir hava filtreleme teknolojisidir.

Aynı şekilde bu bölmelerin arkasında bulunan kişinin ya da kişilerin maske kullanması da herhangi bir farklılık yaratmaktadır. Nitekim havada taşınan koronavirüs partikülleri nano boyutta olduğu için maskeler rahatlıkla geçmektedir. Ortamda virusu taşıyıcı bir kişinin bulunması ve bu kişinin sadece nefes alıp vermesi bile ortama bıraktığı aerosol partiküllerinin havalandırma sistemi gibi farklı hava akımları tarafından tüm ortama dağıtılmasına sebep olmaktadır. Durum böyle olunca diğer kişiler de maske olsa bile virüs maskeden içeri girerek kişiyi enfekte etmektedir.

En Kaliteli ve Kesin Çözüm Mesafe Kuralları İle Birlikte Filtreme İşlemidir

Genel anlamda mesafe kuralları Corona virüsünün yayılmasını azalsa da büyük oranda engelleyememektedir. Durum böyle olunca mesafe kuralları da ek olarak havanın düzenli olarak filtrelendiği ve temizlendiği sistemler kurulması büyük önem arz etmektedir. Bu şekilde ortamın havası diğer zararlı faktörlerden de arındırıldı gibi virüse karşı da son derece temiz ve sağlıklı hale getirilir.

Hava filtreleme teknolojisi için profesyonel ve güvenilir bir markayla çalışmak oldukça önemli. Trotec yüksek performanslı hava temizleme cihazları ile bu alanda tüm dünyada hizmet vermektedir. Son derece güvenilir Alman teknolojisine sahip TAC V+ ve TES 200 gibi cihazlar kapalı alanda aerosol parçacıklarının asılı kalma sürelerini düşürür ve bunları yakalayarak filtreler. Bu sayede ortamda bulunan aerosol partiküllerinin yoğunluğu azalmış olur.

Yüksek Kaliteli Filtreleme Üniteleri Sayesinde Aerosol Bulutları Kısa Sürede Emilir

TAC V+ Model hava temizleme ve filtreleme cihazı taşınabilir özelliktedir. Bu anlamda firmanızın ya da ofisinizin istediğiniz bir bölümüne koyarak kullanabilirsiniz. Bulunduğu ortamda profesyonel hava temizleme ve filtreleme işlemi yapar. Virüslere ek olarak alerjiye sebep olan farklı partiküller, toz ve polen gibi havayı kirletici unsurlarıda filtreler.

Cihaz tak ve çalıştır özelliğine sahiptir. Yani elektrik erişimi olan her yerde kısa sürede kurulur ve çalışmaya hazır hale gelir. Özellikle farklı zamanlarda farklı yoğunluk Lara sahip firmalar için son derece kullanışlı bir cihazdır.

TAC V+ Ekstra Kurulum, Temizleme ya da Bakım Gerektirmez

Kullanımı da son derece pratik olan cihaz herhangi bir temizlik ya da bakım gerektirmez. Aynı zamanda ekstra bir kurulum işlemi yapılmasına gerek kalmaz. Firmanıza ya da ofisinize gelen cihazı istediğiniz zaman takıp çalıştırabilirsiniz. Fitresine takılan virüsleri otomatik temizleme özelliği ile öldürür.

TAC V+ ile sağladığınız korumanın üzerine daha iyi bir koruma sağlayamazsınız. Sınıfının en iyisi olarak tüm dünyada hizmet veren cihaz korona virüse karşı en etkili hava temizleme ünitesi olarak dikkat çekmektedir. Üzerinde bulunan sınıf 14 HEPA filtresi sayesinde en gelişmiş imkanları müşterilere sunulmaktadır.

Tüm Hava Temizleyici Cihazlar Aynı Kalitede Değildir!

Özellikle salgın döneminde hava temizleyicilerin üretimi ve kullanımı artmıştır. Piyasada pek çok marka ve model hava temizleyici bulunmasına rağmen bu cihazların büyük bir çoğunluğu hiçbir işe yaramamaktadır. Özellikle yeterli kalitede ve filtreleme boyutunda olmadıkları için en önemli unsur olan koronavirüsü durduramazlar. Bu nedenle Trotec marka TAC V+ hava temizleme cihazı piyasadaki diğer cihazlar ile kıyaslanmamalıdır.

Bu durum aynı zamanda cihazın yüksek filtreleme kapasitesinden de belli olmaktadır. Özellikle kullandığı son derece gelişmiş filtrelerin havayı daha temiz hale getirmek için daha yüksek süreler gerektirmesine rağmen TAC V+ saatte 120 metreküp hacminde havayı filtreleyebilir.

Korona virüs dünyayı etkisi altına aldığından beri sinsi bir düşman olarak bulaşıcılık göstermeye devam ediyor. Virüs son derece etkili olduğu için güvenilir çözümlerin alınmasını da zorunlu kılıyor. Durum böyle olunca özellikle kapalı alanlarda ekstra önlemler almak adına pek çok farklı uygulama getirilmiştir. Bunlardan biri olan koruyucu cam ve bölmeler aslında düşünüldüğü kadar etkili değil.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.